Schrijven met licht.

Licht gaat door de lens en valt op een chip. Deze zet het licht om in enen en nullen en laat jou deze zien als een verzameling pixels. Maar die pixels zijn meer dan kleine gekleurde vakjes. Het is die ene perfecte foto van net dát speciale moment. Laat die foto nog meer schitteren door er met moderne digitale middelen mee aan de slag te gaan. Dat hoeft geen geld te kosten of zelfs niet vreselijk ingewikkeld te zijn. Hieronder een aantal suggesties waar jij direct mee aan de slag kan.

Gimp is de gratis tegenhanger van Adobe Photoshop. Kan bijna net zo veel maar is 100 % gratis. Als jij serieus aan de gang wilt met je foto’s en creatieve kunstwerken, dan moet je daar zijn. Hier op 2D3Dindeschool.nl veel meer info over dit programma, klik op de knop hiernaast en ga naar de Nederlandstalige trainingsserie over dit toffe programma.

Met Krita kan je schilderen zonder verf. Digitaal op je computer. Daarmee maak je prachtige illustraties,maar ook fotobewerking is zeker mogelijk. Van eenvoudig tot prachtige artistieke effecten. En natuurlijk helemaal gratis!

Met Paint.net kan jij snel aan de slag om je foto’s te pimpen. Het is niet de standaard Paint van Windows maar het lijkt er wel op. Net zo makkelijk maar wel met de mogelijkheid van werken in lagen. En dat maakt het 100% beter! En als je de plug in pack download en installeert dan heb je toegang tot nog veel meer gave effecten. Hoe dat allemaal werkt leg ik je uit in de Paint.net trainingsserie die ik heb gemaakt om jou snel op weg te helpen!

PhotoFiltre is ook een gratis foto bewerkings programma. Hier vindt je nog meer tools, filters, gereedschappen om je foto’s te bewerken. Ook kan je er extra stukjes software downloaden voor het fixen van bijvoorbeeld rode ogen.

Online mogelijkheden:


photoshop online logo

De makers van Adobe Photoshop hebben een gratis online tool gemaakt waarmee je snelle en eenvoudige aanpassingen aan je foto’s kan doen. Je hoeft niets te installeren, het werkt helemaal in je internet browser. Snel en makkelijk!

logo-sumopaint

Ook met SumoPaint werk je in de browser, hoewel je het ook kan downloaden. Je kan er meer mee dan alleen foto’s bewerken, je kan er ook mee tekenen met penselen en kwasten. De software zelf ziet er niet zo mooi uit maar je kan er meer mee dan het lijkt. Zeker de moeite waard!

Suggesties?


Weet jij nog meer toffe gratis tools? Of ken jij / heb jij Nederlandstalige training? Of iets gaafs gemaakt? Laat het me weten en ik zet het op 2d3dindeschool.nl

REAGEER