Alle gratis software bij elkaar!

Zoveel verschillende toffe gratis programma’s, waar moet je beginnen? Om jou hierbij te helpen heb ik een mega poster gemaakt met alles overzichtelijk bij elkaar. Bij elk programma heb ik thema picto’s gezet: fotobewerking, illustratie, video & animatie, 3D animatie & print maar ook muziek & geluid en gewoon handige tools. De groene balk geeft aan hoe snel je het onder de knie hebt en de gele hoe uitgebreid het programma is. Laat je niet tegenhouden door een wat moelijker programma, ook al weet je maar een paar %, dat is voldoende om al super toffe dingen te maken.

Uiteraard heb ik de poster ook zelf in gratis software gemaakt! Dat was wel een lang proces kan ik je wel zeggen… ik heb de kaarten gemaakt in Gimp, die in Blender geïmporteerd, licht erop en met schaduw als transparante .pgn in scribus gezet. Na heel veel schuiven en niet tevreden zijn, terechte kritiek gevraagd en gekregen van professionals en dit is het resultaat. Check de making off film hieronder!

En dat is wat ik je vanuit de grond van mijn hart wil meegeven, ga de uitdaging aan! En gebruik ook vooral verschillende programma’s samen, combineer het beste van elke tot een slim maar vooral mooi geheel! Komt om: MAAK IETS! Schrik niet van een programma met veel mogelijkheden en knoppen, begin bij het begin. Hoe vaker je iets nieuws uitprobeert hoe makkelijker je ook weer iets anders nieuws leert. Echt waar!

Je kan de poster downloaden via de site en uitprinten op A3 maar nog mooier is natuurlijk lekker groot op A2. Wil jij een A2 poster hebben? Overtuig mij waarom en wie weet stuur ik hem naar je op!

Poster Making Off

REAGEER